(za 2 osebi, čas priprave: 20-. min) Sestavine
Za bolj čisto in manj nasitno juho zadnje točke ne upoštevamo, sicer pa ni omejitev...
Začimbe "Jušna kocka" po moje:
|
Pri kakšni drugi juhi lahko dodamo še peteršilj, zeleno, tudi baziliko... vendar je to nekako osnova. Tukaj se recimo odlično poda še nasekljana rdeča paprika.
Seveda lahko uporabite tudi kupljeno jušno kocko, vendar si rada mislim, da je takšna bolj zdrava pa še bolj okusna je :)
Juha:
- 2 žlici sojine omake
- drobnjak
- sol
- chili (po želji)
Pripomočki
- velik lonec
- nož
- deska
Postopek
- "Jušna kocka" po moje:
Vse sestavine na drobno nasekljamo in prepražimo na vročem olju. Ko postane 'suho' zalijemo z vinom in pražimo še tako dolgo, da se začne gostiti. Nato dodamo juhi.
- Juha:
Če smo se odločili za zelenjavo, ki se še mora kuhati ali pražiti, le-to najprej pripravimo, nato pa vse skupaj z jušno osnovo dodamo v lonec vrele vode oziroma vode v kateri smo kuhali zelenjavo. Ko zavre izklopimo in dodamo še dve žlici sojine omake, nasekljan drobnjak in noodle, nato pa pokrijemo. Čez nekaj minut, ko se noodli omehčajo še malo premešamo, da jih razpletemo. Po okusu dodamo še sol in jed je nared.
Ni komentarjev:
Objavite komentar