Vegi hambi - vegetarijanski hamburger

(za 2 osebi, čas priprave: 20 min)

Sestavine

Osnova:
  • 2 lepinji (1 na osebo)
  • pšenično meso (sejtan, "vege hambi", običajno pakiran kot trije ali štirje polpeti, meni osebno daleč najboljši je Lavida, BIO pečen seitan)

Priloga (za en hambi):
  • 2 lističa toast sira
  • 2 žlici ajvarja
  • 1 žlica gorčice
  • 2 žlici jogurtovega preliva
  • 3 listi solate
  • 1 manjši paradižnik
  • 1 mlada čebula
Pripomočki
  • toaster (ali kaj podobnega, za pogret lepinje)
  • ponev (za peko sejtana)
  • deska
  • nož





Postopek

Na namaščeni ponvi spečemo sejtan. Med tem lepinje razpolovimo in jih položimo v toaster. Ko je sejtan pečen, vzamemo iz toasterja spodnji del lepinje. Na topel spodnji del položimo toast lističa, nanju pa sejtan (običajno en polpet in pol). Čez to namažemo ajvar. Na ajvar položimo solato, katero na vrhu premažemo z gorčico. Na gorčico položimo še čebulo in paradižnik, vse skupaj pa prelijemo z jogurtovim prelivom (glej: omaka za falafel). Vse skupaj zaključimo z zgornjim delom lepinje. Če imam radi bolj toplo hrano, ali pa če imamo malo manjša usta, vse skupaj še malo potlačimo v toasterju. Kakorkoli, ko jemo tako slasten in sočen hambi, moramo biti pripravljeni na to, da se bomo umazali. :)

*Zaporedje ni tako pomembno, a se ga rada držim, ker:
1. se sir med toplim kruhom in sejtanom najlepše topi
2. ker tako ne umažem žlice za ajvar/gorčico, ko pripravljam en hambi za drugim :p



Ni komentarjev:

Objavite komentar