(za 2 osebi, čas priprave: 1 ura) Sestavine
Pripomočki
Postopek
Bučke operemo, naribamo v skledo, posolimo, premešamo in pustimo stati vsaj 15 min. Nato odlijemo vodo, ki so jo bučke izpustile in jih dobro ožamemo.
K ožetim bučkam dodamo skuto, kislo smetano in jogurt ter dobro premešamo. Nadev preizkusimo in ga po okusu dosolimo. Na koncu dodamo še 2 jajci. Domača skuta je običajno manj kisla in bolj okusna, zato priporočam takšno.
Na dovolj veliko površino razgrnemo krpo. Na krpo polagamo po en list vlečenega testa. Na testo nakapljamo nekaj olja, katerega s čopičem na tanko razmažemo po celotnem testu.
Na vsako polovico testa nadevamo in razmažemo nadev. Testo na robovih zapognemo čez nadev in s pomočjo dvigovanja krpe iz obeh strani proti sredini zvijemo burek. Testo nato na sredini razpolovimo. Tako dobimo ozke zvitke, podobne tistim, ki smo jih vajeni iz pekarne.
Zvitke polagamo na pekač. Po želji jih lahko oblikujemo v polže.
Ko pekač napolnimo pripravimo mešanico olja in vode, s katero s pomočjo čopiča premažemo burek. Približno pol mešanice prihranimo.
Pečico ogrejemo na 200ºC, pekač pa položimo na srednjo višino. Po 20 minutah pečenja burek vzamemo iz pečice in ponovno premažemo s preostalo mešanico vode in olja. Ta korak je zelo pomemben, saj je burek v nasprotnem primeru zelo suh. Pladenj vrnemo v pečico in pečemo še 20 minut, skupaj tako 40 minut.
|
Bučni burek
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Casino de Las Vegas Tickets - JTHub
OdgovoriIzbrišiJTG Casino de 김천 출장마사지 Las Vegas Events & Tickets. JTG Casino 전주 출장샵 de Las Vegas 평택 출장마사지 Tickets. Find JT Tickets 구리 출장안마 for events in Las Vegas, 춘천 출장안마 NV.