(za 2 osebi, čas priprave: 30 min)
Enostavno, hitro in lahko kosilo.
Sestavine
- krompir (približno pol kilograma, odvisno od lakote)
- 2 jajci
- 1 bučka
Začimbe
- vejica šetraja
- šopek peteršilja
- koper
- sol in poper po želji
Pripomočki
-
posoda za kuhanje krompirja
- ponev
- deska
- nož
Postopek
|
|
Krompir olupimo in ga damo kuhati skupaj z vejico šetraja.
Ta čas nasekljamo peteršilj, bučko pa narežemo na trakove. Ko je krompir kuhan, na ponvi spečemo jajca, katera posujemo z malo nasekljanega peteršilja. Krompir odcedimo in nadevamo v globoke krožnike, posujemo ga s koprom in preostankom peteršilja. Na vrh položimo pečeno jajce. Na ponvi na hitro prepražimo rahlo osoljene bučkine trakove in jih dodamo k jedi.
Ni komentarjev:
Objavite komentar