Krompir z bučkami, začimbami in jajcem

(za 2 osebi, čas priprave: 30 min)

Enostavno, hitro in lahko kosilo.

Sestavine
  • krompir (približno pol kilograma, odvisno od lakote)
  • 2 jajci
  • 1 bučka
Začimbe
  • vejica šetraja
  • šopek peteršilja
  • koper
  • sol in poper po želji
Pripomočki
  • posoda za kuhanje krompirja
  • ponev
  • deska
  • nož
Postopek



Krompir olupimo in ga damo kuhati skupaj z vejico šetraja. Ta čas nasekljamo peteršilj, bučko pa narežemo na trakove. Ko je krompir kuhan, na ponvi spečemo jajca, katera posujemo z malo nasekljanega peteršilja. Krompir odcedimo in nadevamo v globoke krožnike, posujemo ga s koprom in preostankom peteršilja. Na vrh položimo pečeno jajce. Na ponvi na hitro prepražimo rahlo osoljene bučkine trakove in jih dodamo k jedi.

Ni komentarjev:

Objavite komentar