(za 2 osebi, čas priprave: 1h 30 min) Sestavine Paprika:
Omaka:
Priloga:
Začimbe
Nadev:
Omaka:
|
|

- velik lonec za kuhanje polnjenih paprik
- manjši lonec za pripravo nadeva
- sekljalnik
- deska
- nož
Postopek
- Nadev:
V manjšo posodo damo kuhati riž v razmerju z vodo 1:1. V sekljalniku zmeljemo čebulo in bučko ter nasekljamo začimbe. Ko je riž napol kuhan (voda povre), dodamo sesekljano in sojine koščke. Vse skupaj zalijemo s toliko vode, da napojimo sojine koščke (voda hitro izgine). Ko je nadev skoraj suh dodamo začimbe in razžvrkljano jajce. Vse skupaj kuhamo še približno 3 min.
- Omaka:
V sekljalniku zmeljemo čebulo. Paradižnike blanširamo (v vrelo vodo jih potopimo za slabo minuto). Ko se malo ohladijo jih olupimo, razpolovimo, očistimo in skupaj z veliko bazilike in česnom zmeljemo v sekljalniku.
Na olivnem olju prepražimo sladkor in čebulo. Ko čebula postekleni, prilijemo sesekljan paradižnik. Ko vse skupaj zavre dodamo še pasiran paradižnik. Solimo, popramo in dodamo sladko papriko v prahu. Premešamo, zmanjšamo ogenj in v omako položimo paprike, ki smo jih predhodno napolnili z nadevom. Če polnjene paprike niso prekrite z omako, dodamo še malo vode, vendar ne preveč, da ne bo omaka preredka... Če je omaka vseeno preredka, si lahko malo pomagamo z moko.
Tako paprike kuhamo 40 min, vmes pa občasno premešamo, da se ne prime.
*Kot priloga se odlično prileže tudi pire krompir, vendar sama prisegam na svež beli kruh.
*Kot priloga se odlično prileže tudi pire krompir, vendar sama prisegam na svež beli kruh.
Ni komentarjev:
Objavite komentar