(za 2 osebi, čas priprave: - s kupljenimi tortiljami: 20 min - s pripravo tortilj: 40 min) Sestavine Tortilje:
Nadev:
Pripomočki
Postopek
Moko in vodo zmešamo v takem razmerju, da dobimo testo ki odstopi od posode. Tu težko govorimo o gramih in mililitrih, zato se moramo zanesti na občutek.
Testo razdelimo na manjše kepice, katere razvaljamo v „palačinke“. Razvaljano testo popečemo v ponvi brez maščobe, na vsaki strani približno 2 min oz. po občutku. Popečene tortilje najbolje da zlagamo na krožnik, katerega pokrijemo z narobe obrnjenim krožnikom, saj tako ne bodo izgubile vlage in ne bodo pokale ko jih bomo zvijali.
Na čebuli in olivnem olju na hitro prepražimo vso zelenjavo, ki mora biti narezana na čim manjše koščke. Vse skupaj zalijemo s toliko paradižnikove mezge, da ni preveč tekoče. Dodamo sojine koščke, ki se napojijo z odvečno tekočino.
Ko mezga malo povre, solimo in popramo.
Na razvaljano tortiljo na sredino razmažemo žlico kisle smetane, čez položimo listič sira, na sir pa damo žlico nadeva.
Nadeva damo toliko, da lahko tortiljo zložimo v kvadrat. To pa naredimo tako, da v krogu zapogibamo tortiljo okoli nadeva (ustvarimo 4 stranice). Ko je zapognjena tako, da dobimo kvadrat, jo primemo, obrnemo okoli in položimo na pekač obložen s peki papirjem (tako bo zaradi lasne teže ostala zaprta).
To ponavljamo dokler ne zmanjka sestavin, vse skupaj pa nato pečemo v pečici 10 min na 200°C (ravno toliko, da se sir stopi in tortilje pogrejejo).
|
Mehiške blazinice
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar