Sestavine
- por
- 1 velik krompir*
- kisla smetana
- 1 čebula
- olivno olje
Začimbe
- poper
- muškatni oreh
Pripomočki
- velik lonec
- kuhalnica
- palični mešalnik
- nož
- deska
Postopek
Trše dele pora (temnejše) narežemo na kolobarje, mehke dele damo na stran.
Krompir olupimo in narežemo na majhne kocke.
Krompir olupimo in narežemo na majhne kocke.
Na olivnem olju v večjem loncu popražimo narezane trše dele pora in čebulo.
Ko se malo omehčajo zalijemo z vodo in dodamo krompir.
Ko se malo omehčajo zalijemo z vodo in dodamo krompir.
Ko vsebina zavre, dodamo nariban muškatni oreh.
Na manjšem ognju naj vre 15 min.
Ta čas v manjši posodici zavremo preostal por, narezan na manjše koščke (kuhamo samo do vretja, ravno toliko, da se malo omehčajo).
Po 15 min kuhanja vsebino velikega lonca zmiksamo s paličnim mešalnikom.
Ta čas v manjši posodici zavremo preostal por, narezan na manjše koščke (kuhamo samo do vretja, ravno toliko, da se malo omehčajo).
Po 15 min kuhanja vsebino velikega lonca zmiksamo s paličnim mešalnikom.
Tik pred koncem dodamo veliko žlico kisle smetane in odcejene posebej kuhane koščke pora. Solimo in popramo po okusu.
Vse skupaj premešamo in serviramo.
* Če koščkov pora ne želimo kuhati posebej, jih lahko dodamo juhi po tem ko jo zmiksamo in pustimo da vse skupaj naj vre še cca 5 min.
Kuhanje posebej je praktično, kadar naredimo juho zelo gosto in ta po tem ko jo zmiksamo zelo burno vre (umaže celo kuhinjo....)
* Če koščkov pora ne želimo kuhati posebej, jih lahko dodamo juhi po tem ko jo zmiksamo in pustimo da vse skupaj naj vre še cca 5 min.
Kuhanje posebej je praktično, kadar naredimo juho zelo gosto in ta po tem ko jo zmiksamo zelo burno vre (umaže celo kuhinjo....)
Ni komentarjev:
Objavite komentar