(za 2 osebi, čas priprave: 20 min)
Sestavine
Po želji tudi:
Začimbe
Pripomočki
Postopek
Na čebuli prepražimo oprane in na lističe narezane šampinjone. Ko ti spustijo vodo in voda povre, dodamo strt česen in timijan. Popražimo še toliko, da zadiši in dodamo koruzo. Ko izpari voda, ki jo spusti koruza, vse skupaj zalijemo s smetano za kuhanje. Dodamo nasekljan peteršilj, rdečo papriko, sol in poper ter nekaj razpolovljenih češnjevih paradižnikov, ki prijetno osvežijo in olepšajo omako. Kot priloga se izvrstno poda katerakoli vrsta testenin, meni najljubša priloga pa je pečena polenta, ki jo pripravimo skoraj tako hitro, kot testenine. Paziti moramo le, da se skuhana polenta dobro ohladi, saj jo tako lahko narežemo na poljubne kose brez da bi razpadala. (Najbolje da jo hladimo na velikem krožniku in narežemo na dober centimeter debele trikotnike, katere lahko zložimo v ponev). Ohlajeno polento le še na hitro popečemo na olivnem olju ali maslu. |
Šampinjoni v smetanovi omaki
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar