(za 2 osebi, čas priprave: 20 min) Sestavine
Začimbe
Pripomočki
|
Postopek
Na olivnem olju prepražimo grobo narezano čebulo, dodamo narezan korenček in na koncu še strt česen. Vse skupaj posujemo z majaronom in med praženjem mešamo.
Ko česen lepo zadiši, dodamo fižol (lahko je ta iz "pisksne", ali pa kuhan doma). Malo fižola lahko pustimo na strani za kasneje. Še naprej mešamo, ko pa se začne sušiti pa zalijemo z vodo. Dodamo dva lovorjeva lista, razšvrkljano moko, sol, poper in čili oziroma nekaj kapljic tabasca. Premešamo in pokrijemo.
Ko zavre, odstavimo, ven poberemo lovorjeva lista in vse skupaj spasiramo s paličnim mešalnikom. Za malo več teksture pa po pasiranju dodamo še fižol, ki smo ga na začetku dali na stran. Lovorjeva lista vrnemo nazaj v lonec, še enkrat zavremo in juha je nared.
Če želimo, da bo juha bolj nasitna, dodamo na koncu še rezance. Sama sem poskusila kar z riževimi rezanci. Izkazali so se za zelo dober dodatek, le malo predolgi so bili - naslednjič jih moram "nalomit" malo bolj :)
V teh hladnih dneh ni boljšega kot topla juhica. Ampak bolj kot jo boste začinili, bolj vas bo pogrela... :)
Ni komentarjev:
Objavite komentar