
Sestavine
Začimbe

- velik lonec
- kuhalnica
- palični mešalnik
- nož
- deska

Na olivnem olju v velikem loncu prepražimo na večje kose narezano čebulo, med tem pa operemo bučo hokaido, ji odstranimo seme in jo narežemo na manjše kose.
Ko čebula postekleni ji dodamo narezano bučo hokaido.

Če želimo, da je juha gostejša, moramo bučke zaliti z ravno toliko vode, da jih komaj prekrije.
Ko vsebina zavre, dodamo nariban muškatni oreh. Na manjšem ognju naj vse skupaj vre 10 min.
Po 10 min vsebino zmiksamo s paličnim mešalnikom. Tako naj se kuha še 10 min.
Tik pred koncem dodamo še malo kopra in veliko žlico kisle smetane.
Solimo in popramo po okusu.
Vse skupaj premešamo in serviramo z bučnim oljem.
*Solim vedno na koncu, saj se mi zdi, da tako najbolje dobim občutek, koliko nezdrave soli vnesem v obrok
Ni komentarjev:
Objavite komentar