Bučna juha

(za 2 osebi, čas priprave: 20 min)

Sestavine
  • ½ hokaido buče
  • 1 manjša zelena bučka
  • 1 večja čebula
  • kisla smetana
  • olivno olje
  • bučno olje

Začimbe
  • sol
  • poper
  • timijan
  • muškatni oreh
  • koper

Pripomočki
  • velik lonec
  • kuhalnica
  • palični mešalnik
  • nož
  • deska

Postopek 
Na olivnem olju v velikem loncu prepražimo na večje kose narezano čebulo, med tem pa operemo bučo hokaido, ji odstranimo seme in jo narežemo na manjše kose.
Ko čebula postekleni ji dodamo narezano bučo hokaido.
Vse skupaj pražimo, med tem pa olupimo zeleno bučko (če nočemo, da pokvari lepo oranžno barvo juhe), jo prav tako narežemo na manjše kose in dodamo v lonec. Posujemo s timijanom, še malo popražimo in nato zalijemo z vodo.
Če želimo, da je juha gostejša, moramo bučke zaliti z ravno toliko vode, da jih komaj prekrije.
Ko vsebina zavre, dodamo nariban muškatni oreh. Na manjšem ognju naj vse skupaj vre 10 min.
Po 10 min vsebino zmiksamo s paličnim mešalnikom. Tako naj se kuha še 10 min.
Tik pred koncem dodamo še malo kopra in veliko žlico kisle smetane.
Solimo in popramo po okusu.
Vse skupaj premešamo in serviramo z bučnim oljem.


*Solim vedno na koncu, saj se mi zdi, da tako najbolje dobim občutek, koliko nezdrave soli vnesem v obrok



Ni komentarjev:

Objavite komentar