Sejtan z zelenjavo in rižem

(za 2 osebi, čas priprave: 30 min)

Sestavine
  • skodelica riža ali mešanice žit
  • sejtan (pšenično meso)
  • čebula
  • rdeča, zelena in rumena paprika
  • korenček
  • paradižnik
Začimbe
  • sezam
  • sojina omaka
  • olivno olje
Pripomočki
  • lonec za kuhanje riža
  • ponev
  • deska
  • nož

Postopek

Zavremo vodo in riž skuhamo po navodilih na embalaži.
Med tem ko se riž kuha, narežemo vso zelenjavo na poljubno velike kose. Sama imam raje malo večje kose, saj tako ostanejo sočni tudi po praženju. Sejtan narežemo na trakove.
V ponev najprej položimo trakove sejtana in jih na olju popečemo na obeh straneh. Dodamo še zelenjavo in malce zalijemo s sojino omako. Zelo na hitro prepražimo pri visoki temperaturi. Na koncu še posujemo s sezamom in priložimo riž.
Poleg se odlično prileže solata.





Ni komentarjev:

Objavite komentar