(za 2 osebi, čas priprave: 20 min)
Sestavine
- 2 do 3 velike kumare (preden jih uporabimo obvezno preverimo, da niso grenke!)
- 2 trda jogurta
- 2 stroka česna
- sok polovice limone
Začimbe
-
šopek peteršilja
- šopek drobnjaka
- ščepec kopra
- poper
- sol
Pripomočki
- ribežn (tista stran za sir)
- skleda za solato
- deska
- nož
Postopek
|
|
Kumare olupimo, vsako tudi poizkusimo, da ni slučajno grenka. Nato jih naribamo v skledo, osolimo in pustimo stati. Ta čas nasekljamo peteršilj in drobnjak ter olupimo česen. Ko kumare spustijo vodo, jih kar se da dobro ožamemo, sicer bo vse skupaj preveč vodeno. Ko so ožete jih posujemo z začimbami, nanje stremo česen in stisnemo limonin sok. Dodamo še jogurta in dobro premešamo. Dobro je, če postrežemo ohlajeno, poleg pa svež beli kruh ali pa kakšen starejši opečen (super je tudi toast).
Odlična lahka in osvežilna večerja ter način, kako izkoristit poletno izobilje kumar. Če pa jo želimo malce obtežiti brez kuhanja, pa priporočam koščke avokada. Njam.
Ni komentarjev:
Objavite komentar