
(za 2 osebi, čas priprave: 10 min)
Postopek
Na olju prepražimo čebulo in na majhne koščke narezano bučko, papriko in paradižnik ter zalijemo s paradižnikovo mezgo/omako. Vse skupaj začinimo. Dodamo toliko vode, da bo omaka vodena (za začetek približno 2 dcl). Najprej vsujemo sojine koščke in jih pokuhamo 5 min. Nato dodamo kuskus, ki bo popil vso odvečno vodo. Če vidimo, da so kakšna zrna kuskusa še suha, dodamo še vode. Nato dodamo še koruzo, premešamo in razporedimo enakomerno po ponvi. Razžvrkljano jajce prelijemo po kuskusu kar se da enakomerno in tako pečemo 3 min. Tik pred koncem še premešamo in pečemo s pogostim mešanjem približno 1 minuto. Če imamo radi "zapečeno", pustimo po koncu kuskus še malo na vročem brez mešanja.
*Pogosto vprašanje je, kako dolgo se kuskus kuha. Kuskus je kuhan praktično takoj, ko vpije vročo tekočino, zato ga ne rabimo zalivat in kuhat v nedogled.
*Jedi se odlično prileže zelena solata s česnom. Če ni sezona solate, pa super paše tudi vložena rdeča pesa.
Ni komentarjev:
Objavite komentar