Paradižnikova juha

(za 2 osebi, čas priprave: 30 min)

Sestavine
  • 4 večji paradižniki
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna

Začimbe
  • bazilika
  • origano
  • timijan
  • rožmarin
  • peteršilj
  • olivna zel
  • par zrn koriandra v zrnu
  • sol
  • poper
Pripomočki 
  • velik lonec
  • sekljalnik
  • nož
  • deska
Postopek
V sekljalniku zmeljemo čebulo. Paradižnike blanširamo (v vrelo vodo jih potopimo za slabo minuto). Ko se malo ohladijo jih olupimo, razpolovimo, očistimo in skupaj z vsemi začimbami ter česnom zmeljemo v sekljalniku. Na olivnem olju prepražimo sesekljano čebulo.in ko postekleni, prilijemo sesekljan paradižnik. Ko vse skupaj zavre dolijemo malo vode (do želene gostote), po želji tudi pasiranega paradižnika in vse skupaj kuhamo 10 min.

*Če želimo, da bo juha malo bolj nasitna, jo lahko postrežemo s kislo smetano, zakuhamo pa lahko tudi testenine ali riž.

Ni komentarjev:

Objavite komentar